Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
62.500 Ft

Switch 62,5 WG 1 kg gombaölő

Ár:
62.500 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szállítás 1.900 Ft

A Switch 62,5 WG  egy igazi nagyágyú. Kettő felszívódó hatóanyagot tartalmazó gombaölő szer, amely kimagasló hatékonyságot mutat:

Ez a termék a jelenleg érvényes szabályozás értelmében csak üzletünkben vehető át ! Futárszolgálattal a kiszállítás nem lehetséges !
Termék részletek !

 • csonthéjasok virág moniliája,
 • szőlő szürkepenészes fürt rothadása,
 • gyep-díszfű levélbetegségei,
 • virágok- dísznövények szürkepenész megbetegedése,
 • gyümölcsök  tárolási betegségei , valamint
 • zöldség és fűszernövények  levélbetegségei ellen.

A készítmény blokkolni tudja  a fertőzést és a növényre/gyümölcsre permetezve nem hagy foltot.

Házikerti adagolás: 10-20 g/10 liter víz

Forgalmazási kategória: III.

Hatóanyagtartalom: 250 g/kg fludioxonil + 375 g/kg ciprodinil

Formuláció: WG (vízben diszpergálható granulátum)

Házikerti dózis:

Szamóca, lencse, csicseriborsó, lóbab, gumós zeller, pasztinák, vöröshagyma, fokhagyma, mogyoróhagyma és újhagyma kultúrákban: 20 g/10 liter.

pázsitok, gyepek, golf- és futballpályák: 10 g/100 m2                                                                               

Minden egyéb engedélyezett kultúra esetében: 10-15 g/10 liter.                                          

Szőlőben (bor-, csemege-) a készítmény szürkepenészes betegség ellen használható fel a fürtzáródási és zsendülési időszakban; megelőző módon, 1-2 alkalommal. A kezeléseket fürtzáródás előtt egyéb szürkepenész ellen engedélyezett, kontakt (pl.  folpet) készítményekkel rotációban javasolt végrehajtani. A fürtzáródást követő védekezések járványos fertőzési körülmények mellett is kedvezőbb fürthigiéniát biztosítanak a betegségre érzékeny, vékonyhéjú fajtáknál.  Korai érésű csemege- és borszőlőnél a kezelések időpontjának megválasztásához figyelembe kell venni a készítmény élelmezés-egészségügyi várakozási idejét.

A szürkepenész elleni permetezések során a fúvókákat nem az egész lombfal felületre, hanem kifejezetten a fürtzónára kell irányítani. A permetezéseket 0,4-0,5 kg/ha adagban valamint 300- 500 l/ha vízmennyiséget alkalmazva kell elvégezni.

Szamócában szürkepenész ellen virágzás elején és végén célszerű kijuttatni a készítményt.  Erős fertőzésveszély esetén egy harmadik kezelés is szükséges lehet, ezt más hatásmechanizmusú készítménnyel kell végrehajtani.

Málnában és szederben a védekezést a virágzás kezdetekor célszerű elkezdeni. A kezeléseket úgy kell elvégezni, hogy nemcsak a virágokat, hanem a hajtásokat és a vesszőket is érje a permetlé. A készítményt egy tenyészidőszakban legfeljebb három alkalommal szabad felhasználni, ezért más hatásmechanizmusú készítményekkel váltogatva kell használni.  A megfelelő hatást elősegíti az előző szüret után letermett, beteg valamint felesleges vesszők eltávolítása, illetve a kis málnabogár elleni hatásos védekezés.

Csonthéjasokban (cseresznye, meggy, szilva, őszibarack, kajszi) a készítményt monília ellen virágzás kezdetén és végén célszerű kijuttatni, jó permetléfedést biztosító kijuttatás-technika alkalmazásával. A fővirágzáskori kezelést más hatásmechanizmusú készítménnyel kell elvégezni.

Almatermésűekben (alma, körte, birs, naspolya) tárolási betegségek ellen érés idején célszerű védekezni egy-két alkalommal a fertőzési nyomás függvényében.  A kívánt hatás eléréséhez a permetezést úgy kell végrehajtani, hogy a gyümölcsök felülete megfelelően lefedésre kerüljön.

Hajtatott és szabadföldi salátafélékben (fejes saláta, endívia, borsmustár (rukkola)) és mángoldban a szürkepenész és fehérpenész elleni permetezést a palánták tápkockákba tűzdelése, illetve kiültetése után közvetlenül, majd 10 nap múlva célszerű végezni, nagy lémennyiséggel.

Dísznövényekben a védekezéseket a hajtás és a virágrészek védelme céljából legkésőbb a kezdeti tünetek megjelenésekor kell elkezdeni. A kezelésekhez nedvesítőszer használata javasolt. A további permetezéseket a fertőzés alakulása szerint, 14-16 nap múlva lehet végezni. A készítmény hideg- és melegköd képző gépekkel is kijuttatható, a biológiai hatékonyság csökkenése nélkül.

Lencsében, csicseriborsóban és lóbabban a permetezéseket megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor kell megkezdeni, majd szükség esetén 10-14 nap múlva megismételni.

Hajtatott tojásgyümölcsben és   cukkiniben a gombaölő szert termésfejlődés idején lehet felhasználni, majd a kezeléseket a fertőzési veszélytől függően 10-14 nap múlva lehet megismételni. A készítményt minden esetben preventív jelleggel kell kipermetezni.

Zellerben, pasztinákban, gyökérpetrezselyemben és sárgarépában  alternáriás levélfoltosság, lisztharmat és fehérpenész ellen a kezelést megelőző módon, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor javasolt elkezdeni, majd a fertőzés erősségétől függően 14 nap múlva megismételni.

Vöröshagymában, fokhagymában, mogyoróhagymában és újhagymában (hajtatott, szabadföldi) szürkepenész, fehérpenész valamint  alternáriás levélfoltosság ellen a permetezéseket megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor célszerű megkezdeni, majd a fertőzés erősségétől függően 14 nap elteltével megismételni.

Zöldfűszernövényekben    (metélőhagyma,    metélő-petrezselyem,    kapor,    levélzeller,    angelika, lestyán,  szurokfű,  borsikafű,  tárkony,  zsálya,  izsóp,  kakukkfű,  citromfű,  rozmaring,  koriander, bazsalikom,   menta,   majoranna,   zamatos   turbolya)   és   macskagyökérben   a   gombaölő   szert szürkepenész, fehérpenész, alternáriás levélfoltosságok és lisztharmat ellen megelőző jelleggel kell felhasználni, majd a fertőzés nyomásától függően 10-14 nap múlva megismételni.

Sárgadinnyében  kolletotrihumos  (fenésedés)  kladospóriumos  és  didimellás  betegségek  ellen  az állománypermetezést   az   indanövekedés   időszakában   javasolt   végrehajtani   egy,   esetleg   két alkalommal 10-14 napos permetezési forduló betartása mellett. A fehérpenész elleni permetezést a palánták  tápkockákba  tűzdelése,  illetve  kiültetése  után  közvetlenül,  majd  10  nap  múlva  célszerű végezni, nagy lémennyiséggel.

Bodzában  levélfoltosságok  ellen  a  kezeléseket  a  kilombosodás  időszakától  kezdve  megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor kell elkezdeni, majd a fertőzési viszonyoktól függően  megismételni.  A  permetezések  a  szüret  utáni  időszakban  is  szükségessé  válhatnak. Szürkepenész és kocsánybénulás ellen a kezeléseket a virágképződés időszakában az érés kezdetéig javasolt elvégezni.

Sóskában és spenótban a betegségek ellen 4-8 leveles állapotban javasolt a védekezés végrehajtása közvetlenül   a   szedést   követően.   Fertőzésre   hajlamosító   körülmények   között   a   permetezés megismétlése, szintén közvetlenül a szedést követően, szükségessé válhat.

Spárgában   a   rozsda   elleni   védekezést   megelőző   jelleggel,   de   legkésőbb   az   első   tünetek megjelenésekor    javasolt    elkezdeni    és    fertőzési    viszonyoktól    függően    10-14    naponként megismételni.

Pázsitokban és gyepekben hópenész ellen, fagymentes napokon, a készítményt megelőző jelleggel, az   őszi   gyeptisztítást   követően   javasolt   kijuttatni.   A kezelést 14-20 nap múlva célszerű megismételni.   Rozsdák okozta megbetegedések és levélfoltosságok ellen az első tünetek megjelenésekor szükséges elkezdeni a védekezést, majd fertőzési veszélyhelyzettől függően azt megismételni.

A fludioxonil zsírsav szintézis gátló (FRAC kód: 12) kontakt gombaölő szer hatóanyag.

A ciprodinil metionin bioszintézis gátló (FRAC kód: 9) felszívódó gombaölő szer hatóanyag.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett.

Switch felhasználása, dózisa:

Kultúra Károsító A kezelések maximális száma Két kezelés között eltelt minimális
időtartam
(nap)
Dózis (kg/ha) Permetlé (l/ha) A kezelés ideje
(fenológiai állapot szerint)
szőlő (bor-, csemege-) szürkepenész 2 14 0,8-1,0 400-1000 virágzástól (BBCH 60)
érés kezdetéig (BBCH 81)
szőlő (bor-, csemege-) fürtzóna kezelése   0,4-0,5 300-500
szamóca szürkepenész 2 10 1,0 500-600 első virágzatok megjelenésétől
(BBCH 55)
1 héttel betakarítás előtti állapotig
(BBCH 86)
málna, szeder szürkepenész 3 7 1,0 500-1500 virágzás kezdetétől (BBCH 61)
2 héttel betakarítás előtti állapotig
(BBCH 84)
csonthéjasok
(cseresznye, meggy, őszibarack, kajszi)
monília 2 7 0,8-1,0 600-1500 első virágok nyílásától
(BBCH 61)
1 héttel betakarítás előtti állapotig
(BBCH 86)
szilva 10
almatermésűek           virágzás kezdetétől
(alma, körte, birs, naspolya) tárolási betegségek 2 6 0,8 500-1500 (BBCH 61)
1 héttel betakarítás előtti állapotig
            (BBCH 86)
salátafélék
(fejes saláta, endívia, borsmustár (rukkola))
szürkepenész, fehérpenész 2 10 0,6 hajtatott: 800-1200
szabad-földi:
1 leveles állapottól
(BBCH 11)
végleges fejméret eléréséig
(hajtatott, szabadföldi)         400-600 (BBCH 49)
            1 leveles állapottól
mángold szürkepenész, fehérpenész 2 10 0,6 400-600 (BBCH 11)
50%-os
szárvastagságig
            (BBCH 45)
dísznövények szürkepenész 3 14 0,8-1,0 500-1200 nincs korlátozás
            első virágbimbók megjelenésétől
lencse,
csicseriborsó, lóbab
szürkepenész, fehérpenész,
aszkohitás betegség
2 10 1,0 300-800 (BBCH 51)
a babszemek kidomborodnak a hüvelyen állapotig
            (BBCH 79)
tojásgyümölcs
(hajtatott)
szürkepenész 2 10 0,8-1,0 500-1500 7. virág nyílásától (BBCH 67)
érés kezdetéig
(BBCH 81)
cukkini szürkepenész 2 10 0,8-1,0 500-1200 1 kifejlett terméses állapottól
(BBCH 71)
termésfejlődésig (BBCH 79)
gumós zeller alternáriás
levélfoltosság, lisztharmat, fehérpenész
2 14 1,0 300-800 4 leveles állapottól
(BBCH 14)
70%-os gyökér- vastagságig
(BBCH 47)
pasztinák   3 0,8
gyökér- petrezselyem alternáriás
levélfoltosság, lisztharmat, fehérpenész
2 14 0,8-1,0 300-800 4 leveles állapottól
(BBCH 14)
70%-os gyökérvastag-ságig
(BBCH 47)
sárgarépa
vöröshagyma, fokhagyma, mogyoróhagyma
(hajtatott,
szabadföldi)
szürkepenész, fehérpenész, alternáriás
betegség
2 14 1,0 hajtatott: 300-1000
szabad-földi: 300-600
10. levél megjelenésétől
(BBCH 20)
dőlés kezdetéig (BBCH 47)
újhagyma
(hajtatott,
szabadföldi)
5. levél
megjelenésétől (BBCH 15)
dőlés kezdetéig
            (BBCH 47)
zöld
fűszernövények
           
(metélőhagyma, metélő- petrezselyem,
kapor, levélzeller, angelika, lestyán, szurokfű,
borsikafű,
tárkony, zsálya, izsóp, kakukkfű, citromfű, rozmaring, koriander,
bazsalikom, menta,
majoranna, zamatos turbolya)
szürkepenész, fehérpenész, alternáriás betegségek, lisztharmat 2 10 0,6 200-1000 korai
virágfejlődéstől
2 héttel betakarítás előtti állapotig
macskagyökér   3        
  fehérpenész,          
sárgadinnye (hajtatott) kolletotrihumos betegség
(fenésedés), kladospóriumos
betegség,
2 10 1,0 600-1200 indanövekedés kezdetétől (BBCH
21) érés kezdetig (BBCH 81)
  didimellás betegség          
bodza levélfoltossá-gok (Cercospora sp. Phoma sp.)
szürkepenész,
kocsánybénulás (Colletotrichum sp., Phoma sp., Fusarium sp.)
3 10 1,0 400-1000 betakarítást követően (BBCH
90) érés kezdetéig (BBCH 81)
spenót, sóska lisztharmat, rozsda 2 10 0,6-0,8 300-600 4 leveles állapottól
(BBCH 14)
betakarítás előtt 14 nappal
spárga rozsda 3 10 0,8-1,0 400-800 spárgasípok
szedését követően a szárnövekedés végéig
pázsitok, gyepek, golf- és futball pályák hópenész,
levélfoltosságok és rozsda
2 14 1,0 300-600 beállt gyep
állapottól (BBCH 29)

Várakozási idők:

Munkaegészségügyi várakozási idő:

0 nap

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:

kultúra várakozási idő (nap)
szőlő (bor-) 21
szőlő (csemege-) 35
szamóca 3
málna, szeder 10
csonthéjasok (cseresznye, meggy, őszibarack, kajszi) 7
szilva 7
almatermésűek (alma, körte, birs, naspolya) 3
salátafélék (fejes saláta, endívia, borsmustár (rukkola))
(hajtatott, szabadföldi)
7
mángold 14
lencse, csicseriborsó, lóbab 28
tojásgyümölcs (hajtatott) 3
cukkini 3
gumós zeller 14
pasztinák 7
vöröshagyma, fokhagyma, mogyoróhagyma
(hajtatott, szabadföldi)
14
újhagyma (hajtatott, szabadföldi) 14
zöld fűszernövények
(metélőhagyma, metélő-petrezselyem, kapor, levélzeller, angelika, lestyán, szurokfű, borsikafű,
tárkony, zsálya,izsóp, kakukkfű,citromfű, rozmaring, koriander, bazsalikom, menta, majoranna, zamatos turbolya)
14
macskagyökér 7
bodza 28
sárgarépa, gyökérpetrezselyem 7
sárgadinnye (hajtatott) 3
spenót, sóska 7
spárga előírásszerű felhasználás esetén nem szükséges
gyep, golfpálya előírásszerű felhasználás esetén nem szükséges

 

Leírás

A Switch 62,5 WG  egy igazi nagyágyú. Kettő felszívódó hatóanyagot tartalmazó gombaölő szer, amely kimagasló hatékonyságot mutat:

 • csonthéjasok virág moniliája,
 • szőlő szürkepenészes fürt rothadása,
 • gyep-díszfű levélbetegségei,
 • virágok- dísznövények szürkepenész megbetegedése,
 • gyümölcsök  tárolási betegségei , valamint
 • zöldség és fűszernövények  levélbetegségei ellen.

A készítmény blokkolni tudja  a fertőzést és a növényre/gyümölcsre permetezve nem hagy foltot.

Házikerti adagolás: 10-20 g/10 liter víz

Forgalmazási kategória: III.

Hatóanyagtartalom: 250 g/kg fludioxonil + 375 g/kg ciprodinil

Formuláció: WG (vízben diszpergálható granulátum)

Házikerti dózis:

Szamóca, lencse, csicseriborsó, lóbab, gumós zeller, pasztinák, vöröshagyma, fokhagyma, mogyoróhagyma és újhagyma kultúrákban: 20 g/10 liter.

pázsitok, gyepek, golf- és futballpályák: 10 g/100 m2                                                                               

Minden egyéb engedélyezett kultúra esetében: 10-15 g/10 liter.                                          

Szőlőben (bor-, csemege-) a készítmény szürkepenészes betegség ellen használható fel a fürtzáródási és zsendülési időszakban; megelőző módon, 1-2 alkalommal. A kezeléseket fürtzáródás előtt egyéb szürkepenész ellen engedélyezett, kontakt (pl.  folpet) készítményekkel rotációban javasolt végrehajtani. A fürtzáródást követő védekezések járványos fertőzési körülmények mellett is kedvezőbb fürthigiéniát biztosítanak a betegségre érzékeny, vékonyhéjú fajtáknál.  Korai érésű csemege- és borszőlőnél a kezelések időpontjának megválasztásához figyelembe kell venni a készítmény élelmezés-egészségügyi várakozási idejét.

A szürkepenész elleni permetezések során a fúvókákat nem az egész lombfal felületre, hanem kifejezetten a fürtzónára kell irányítani. A permetezéseket 0,4-0,5 kg/ha adagban valamint 300- 500 l/ha vízmennyiséget alkalmazva kell elvégezni.

Szamócában szürkepenész ellen virágzás elején és végén célszerű kijuttatni a készítményt.  Erős fertőzésveszély esetén egy harmadik kezelés is szükséges lehet, ezt más hatásmechanizmusú készítménnyel kell végrehajtani.

Málnában és szederben a védekezést a virágzás kezdetekor célszerű elkezdeni. A kezeléseket úgy kell elvégezni, hogy nemcsak a virágokat, hanem a hajtásokat és a vesszőket is érje a permetlé. A készítményt egy tenyészidőszakban legfeljebb három alkalommal szabad felhasználni, ezért más hatásmechanizmusú készítményekkel váltogatva kell használni.  A megfelelő hatást elősegíti az előző szüret után letermett, beteg valamint felesleges vesszők eltávolítása, illetve a kis málnabogár elleni hatásos védekezés.

Csonthéjasokban (cseresznye, meggy, szilva, őszibarack, kajszi) a készítményt monília ellen virágzás kezdetén és végén célszerű kijuttatni, jó permetléfedést biztosító kijuttatás-technika alkalmazásával. A fővirágzáskori kezelést más hatásmechanizmusú készítménnyel kell elvégezni.

Almatermésűekben (alma, körte, birs, naspolya) tárolási betegségek ellen érés idején célszerű védekezni egy-két alkalommal a fertőzési nyomás függvényében.  A kívánt hatás eléréséhez a permetezést úgy kell végrehajtani, hogy a gyümölcsök felülete megfelelően lefedésre kerüljön.

Hajtatott és szabadföldi salátafélékben (fejes saláta, endívia, borsmustár (rukkola)) és mángoldban a szürkepenész és fehérpenész elleni permetezést a palánták tápkockákba tűzdelése, illetve kiültetése után közvetlenül, majd 10 nap múlva célszerű végezni, nagy lémennyiséggel.

Dísznövényekben a védekezéseket a hajtás és a virágrészek védelme céljából legkésőbb a kezdeti tünetek megjelenésekor kell elkezdeni. A kezelésekhez nedvesítőszer használata javasolt. A további permetezéseket a fertőzés alakulása szerint, 14-16 nap múlva lehet végezni. A készítmény hideg- és melegköd képző gépekkel is kijuttatható, a biológiai hatékonyság csökkenése nélkül.

Lencsében, csicseriborsóban és lóbabban a permetezéseket megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor kell megkezdeni, majd szükség esetén 10-14 nap múlva megismételni.

Hajtatott tojásgyümölcsben és   cukkiniben a gombaölő szert termésfejlődés idején lehet felhasználni, majd a kezeléseket a fertőzési veszélytől függően 10-14 nap múlva lehet megismételni. A készítményt minden esetben preventív jelleggel kell kipermetezni.

Zellerben, pasztinákban, gyökérpetrezselyemben és sárgarépában  alternáriás levélfoltosság, lisztharmat és fehérpenész ellen a kezelést megelőző módon, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor javasolt elkezdeni, majd a fertőzés erősségétől függően 14 nap múlva megismételni.

Vöröshagymában, fokhagymában, mogyoróhagymában és újhagymában (hajtatott, szabadföldi) szürkepenész, fehérpenész valamint  alternáriás levélfoltosság ellen a permetezéseket megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor célszerű megkezdeni, majd a fertőzés erősségétől függően 14 nap elteltével megismételni.

Zöldfűszernövényekben    (metélőhagyma,    metélő-petrezselyem,    kapor,    levélzeller,    angelika, lestyán,  szurokfű,  borsikafű,  tárkony,  zsálya,  izsóp,  kakukkfű,  citromfű,  rozmaring,  koriander, bazsalikom,   menta,   majoranna,   zamatos   turbolya)   és   macskagyökérben   a   gombaölő   szert szürkepenész, fehérpenész, alternáriás levélfoltosságok és lisztharmat ellen megelőző jelleggel kell felhasználni, majd a fertőzés nyomásától függően 10-14 nap múlva megismételni.

Sárgadinnyében  kolletotrihumos  (fenésedés)  kladospóriumos  és  didimellás  betegségek  ellen  az állománypermetezést   az   indanövekedés   időszakában   javasolt   végrehajtani   egy,   esetleg   két alkalommal 10-14 napos permetezési forduló betartása mellett. A fehérpenész elleni permetezést a palánták  tápkockákba  tűzdelése,  illetve  kiültetése  után  közvetlenül,  majd  10  nap  múlva  célszerű végezni, nagy lémennyiséggel.

Bodzában  levélfoltosságok  ellen  a  kezeléseket  a  kilombosodás  időszakától  kezdve  megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor kell elkezdeni, majd a fertőzési viszonyoktól függően  megismételni.  A  permetezések  a  szüret  utáni  időszakban  is  szükségessé  válhatnak. Szürkepenész és kocsánybénulás ellen a kezeléseket a virágképződés időszakában az érés kezdetéig javasolt elvégezni.

Sóskában és spenótban a betegségek ellen 4-8 leveles állapotban javasolt a védekezés végrehajtása közvetlenül   a   szedést   követően.   Fertőzésre   hajlamosító   körülmények   között   a   permetezés megismétlése, szintén közvetlenül a szedést követően, szükségessé válhat.

Spárgában   a   rozsda   elleni   védekezést   megelőző   jelleggel,   de   legkésőbb   az   első   tünetek megjelenésekor    javasolt    elkezdeni    és    fertőzési    viszonyoktól    függően    10-14    naponként megismételni.

Pázsitokban és gyepekben hópenész ellen, fagymentes napokon, a készítményt megelőző jelleggel, az   őszi   gyeptisztítást   követően   javasolt   kijuttatni.   A kezelést 14-20 nap múlva célszerű megismételni.   Rozsdák okozta megbetegedések és levélfoltosságok ellen az első tünetek megjelenésekor szükséges elkezdeni a védekezést, majd fertőzési veszélyhelyzettől függően azt megismételni.

A fludioxonil zsírsav szintézis gátló (FRAC kód: 12) kontakt gombaölő szer hatóanyag.

A ciprodinil metionin bioszintézis gátló (FRAC kód: 9) felszívódó gombaölő szer hatóanyag.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett.

Switch felhasználása, dózisa:

Kultúra Károsító A kezelések maximális száma Két kezelés között eltelt minimális
időtartam
(nap)
Dózis (kg/ha) Permetlé (l/ha) A kezelés ideje
(fenológiai állapot szerint)
szőlő (bor-, csemege-) szürkepenész 2 14 0,8-1,0 400-1000 virágzástól (BBCH 60)
érés kezdetéig (BBCH 81)
szőlő (bor-, csemege-) fürtzóna kezelése   0,4-0,5 300-500
szamóca szürkepenész 2 10 1,0 500-600 első virágzatok megjelenésétől
(BBCH 55)
1 héttel betakarítás előtti állapotig
(BBCH 86)
málna, szeder szürkepenész 3 7 1,0 500-1500 virágzás kezdetétől (BBCH 61)
2 héttel betakarítás előtti állapotig
(BBCH 84)
csonthéjasok
(cseresznye, meggy, őszibarack, kajszi)
monília 2 7 0,8-1,0 600-1500 első virágok nyílásától
(BBCH 61)
1 héttel betakarítás előtti állapotig
(BBCH 86)
szilva 10
almatermésűek           virágzás kezdetétől
(alma, körte, birs, naspolya) tárolási betegségek 2 6 0,8 500-1500 (BBCH 61)
1 héttel betakarítás előtti állapotig
            (BBCH 86)
salátafélék
(fejes saláta, endívia, borsmustár (rukkola))
szürkepenész, fehérpenész 2 10 0,6 hajtatott: 800-1200
szabad-földi:
1 leveles állapottól
(BBCH 11)
végleges fejméret eléréséig
(hajtatott, szabadföldi)         400-600 (BBCH 49)
            1 leveles állapottól
mángold szürkepenész, fehérpenész 2 10 0,6 400-600 (BBCH 11)
50%-os
szárvastagságig
            (BBCH 45)
dísznövények szürkepenész 3 14 0,8-1,0 500-1200 nincs korlátozás
            első virágbimbók megjelenésétől
lencse,
csicseriborsó, lóbab
szürkepenész, fehérpenész,
aszkohitás betegség
2 10 1,0 300-800 (BBCH 51)
a babszemek kidomborodnak a hüvelyen állapotig
            (BBCH 79)
tojásgyümölcs
(hajtatott)
szürkepenész 2 10 0,8-1,0 500-1500 7. virág nyílásától (BBCH 67)
érés kezdetéig
(BBCH 81)
cukkini szürkepenész 2 10 0,8-1,0 500-1200 1 kifejlett terméses állapottól
(BBCH 71)
termésfejlődésig (BBCH 79)
gumós zeller alternáriás
levélfoltosság, lisztharmat, fehérpenész
2 14 1,0 300-800 4 leveles állapottól
(BBCH 14)
70%-os gyökér- vastagságig
(BBCH 47)
pasztinák   3 0,8
gyökér- petrezselyem alternáriás
levélfoltosság, lisztharmat, fehérpenész
2 14 0,8-1,0 300-800 4 leveles állapottól
(BBCH 14)
70%-os gyökérvastag-ságig
(BBCH 47)
sárgarépa
vöröshagyma, fokhagyma, mogyoróhagyma
(hajtatott,
szabadföldi)
szürkepenész, fehérpenész, alternáriás
betegség
2 14 1,0 hajtatott: 300-1000
szabad-földi: 300-600
10. levél megjelenésétől
(BBCH 20)
dőlés kezdetéig (BBCH 47)
újhagyma
(hajtatott,
szabadföldi)
5. levél
megjelenésétől (BBCH 15)
dőlés kezdetéig
            (BBCH 47)
zöld
fűszernövények
           
(metélőhagyma, metélő- petrezselyem,
kapor, levélzeller, angelika, lestyán, szurokfű,
borsikafű,
tárkony, zsálya, izsóp, kakukkfű, citromfű, rozmaring, koriander,
bazsalikom, menta,
majoranna, zamatos turbolya)
szürkepenész, fehérpenész, alternáriás betegségek, lisztharmat 2 10 0,6 200-1000 korai
virágfejlődéstől
2 héttel betakarítás előtti állapotig
macskagyökér   3        
  fehérpenész,          
sárgadinnye (hajtatott) kolletotrihumos betegség
(fenésedés), kladospóriumos
betegség,
2 10 1,0 600-1200 indanövekedés kezdetétől (BBCH
21) érés kezdetig (BBCH 81)
  didimellás betegség          
bodza levélfoltossá-gok (Cercospora sp. Phoma sp.)
szürkepenész,
kocsánybénulás (Colletotrichum sp., Phoma sp., Fusarium sp.)
3 10 1,0 400-1000 betakarítást követően (BBCH
90) érés kezdetéig (BBCH 81)
spenót, sóska lisztharmat, rozsda 2 10 0,6-0,8 300-600 4 leveles állapottól
(BBCH 14)
betakarítás előtt 14 nappal
spárga rozsda 3 10 0,8-1,0 400-800 spárgasípok
szedését követően a szárnövekedés végéig
pázsitok, gyepek, golf- és futball pályák hópenész,
levélfoltosságok és rozsda
2 14 1,0 300-600 beállt gyep
állapottól (BBCH 29)

Várakozási idők:

Munkaegészségügyi várakozási idő:

0 nap

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:

kultúra várakozási idő (nap)
szőlő (bor-) 21
szőlő (csemege-) 35
szamóca 3
málna, szeder 10
csonthéjasok (cseresznye, meggy, őszibarack, kajszi) 7
szilva 7
almatermésűek (alma, körte, birs, naspolya) 3
salátafélék (fejes saláta, endívia, borsmustár (rukkola))
(hajtatott, szabadföldi)
7
mángold 14
lencse, csicseriborsó, lóbab 28
tojásgyümölcs (hajtatott) 3
cukkini 3
gumós zeller 14
pasztinák 7
vöröshagyma, fokhagyma, mogyoróhagyma
(hajtatott, szabadföldi)
14
újhagyma (hajtatott, szabadföldi) 14
zöld fűszernövények
(metélőhagyma, metélő-petrezselyem, kapor, levélzeller, angelika, lestyán, szurokfű, borsikafű,
tárkony, zsálya,izsóp, kakukkfű,citromfű, rozmaring, koriander, bazsalikom, menta, majoranna, zamatos turbolya)
14
macskagyökér 7
bodza 28
sárgarépa, gyökérpetrezselyem 7
sárgadinnye (hajtatott) 3
spenót, sóska 7
spárga előírásszerű felhasználás esetén nem szükséges
gyep, golfpálya előírásszerű felhasználás esetén nem szükséges

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!