Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
16.900 Ft
Menny.:db

DECIS MEGA (1L)

Ár:
16.900 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szállítás 1.900 Ft
Várható szállítás: 2024. június 25.

Rovarölő permetezőszer szántóföldi növények, valamint szőlő, gyümölcs, zöldség és dísznövény kultúrák védelmére.

JAVASOLT TECHNOLÓGIA:

Virágzó kultúrákban vagy mézharmat és virágzó gyomnövények jelenléte esetén, illetve ha a területet bármely okból a méhek látogatják, kizárólag méhkímélő technológiával juttatható ki. Ilyenkor a védekezés csak a méhek repülési időszakának befejezését követően, legkorábban a csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhető meg. A kezelést 23 óráig be kell fejezni, illetve 23 órától a következő nap alkonyatáig szüneteltetni kell.

Ez a termék a jelenleg érvényes szabályozás értelmében csak üzletünkben vehető át ! Futárszolgálattal a kiszállítás nem lehetséges !
Termék részletek !

 

Leírás

Rovarölő permetezőszer szántóföldi növények, valamint szőlő, gyümölcs, zöldség és dísznövény kultúrák védelmére.

JAVASOLT TECHNOLÓGIA:

Virágzó kultúrákban vagy mézharmat és virágzó gyomnövények jelenléte esetén, illetve ha a területet bármely okból a méhek látogatják, kizárólag méhkímélő technológiával juttatható ki. Ilyenkor a védekezés csak a méhek repülési időszakának befejezését követően, legkorábban a csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhető meg. A kezelést 23 óráig be kell fejezni, illetve 23 órától a következő nap alkonyatáig szüneteltetni kell.

 

Alma, körte, szilva védelmére a gyümölcsmolyok ellen előrejelzésre alapozva, a fiatal hernyókkal szemben lehet eredményesen védekezni. A sodrómolyok esetében a kezeléseket az áttelelő, illetve a kelő lárvák ellen kell időzíteni, az aknázó molyok ellen pedig rajzást követően célszerű permetezni.
A levéltetvek ellen az első telepek kialakulása előtt szükséges kezelni.

Őszibarack és kajszi védelmére kizárólag szüret után alkalmazható. Barackmoly és keleti gyümölcsmoly ellen előrejelzésre alapozva, a fiatal hernyókkal szemben lehet eredményesen védekezni. A levéltetvek ellen az első telepek kialakulása előtt szükséges kezelni.

Cseresznyében és meggyben a levéltetvek ellen az első telepek kialakulása előtt szükséges kezelni. Cseresznyelégy ellen a tömeges rajzás kezdetekor kell védekezni.

Szőlőben szőlőmolyok ellen a védekezést feromoncsapdás előrejelzés alapján, a fiatal lárvák megjelenésekor ajánlott végrehajtani. Nagy egyedszámú, elhúzódó rajzás esetén a permetezéseket 14 naponként szükséges megismételni. A szőlőmolyok ellen fürtzáródás után végzett kezelések ? a készítmény kontakt hatásából és a károsítók viszonylagos védettségéből eredően ? kevésbé hatékonyak.

A szőlőilonca esetében szintén ügyelni kell, hogy a permetezés a fiatal lárvák ellen, még a hajtások összeszövése előtt megtörténjen.

Amerikai szőlőkabóca ellen az L1-L3 fejlettségű lárvák megjelenésekor célszerű elvégezni a permetezést.

Zöldségfélékben a bagolylepkék hernyói ellen a lárvák korai (L1-L2-es) fejlődési állapotában javasolt védekezni.

Fejes káposzta, kelbimbó, karalábé, karfiol kultúrákban a magról vetett vagy kiültetett állomány káposztalégy elleni védelmét 3-4 leveles állapotban, illetve palántaneveléskor szükséges megkezdeni.

Gyökérzöldségek és hajtatott paradicsom esetében a levéltetvek ellen betelepedéskor, sárgatálas megfigyelés alapján, az első telepek kialakulása előtt szükséges permetezni.

A tripszek ellen a kezeléseket virágvizsgálat, molytetvek ellen levélvizsgálat alapján kell végrehajtani.

A káposztafélékben és egyéb viaszos levélfelülettel rendelkező zöldségfélékben a permetléhez nedvesítőszer hozzáadása szükséges.

Díszfákon, díszcserjéken és díszfaiskolában a levéltetvek elleni védekezést a betelepedési időszakban javasolt megkezdeni.

Platán csipkéspoloska ellen a kezelést a tömeges lárvakelés idejére kell időzíteni, és a védekezést nemzedékenként egy-egy alkalommal a kifejlett egyedek ellen ajánlott megismételni. Lombrágó hernyók ellen az előrejelzés alapján, a rajzáscsúcsot
követő 7-10 nap múlva, a fiatal (L1-L2) lárvák megjelenésekor szükséges permetezni.

Juhar, platán és akác díszfákon ? előírásszerű alkalmazás mellett ? fitotoxikus tünetek nem jelentkeznek. Egyéb esetekben a kezelés előtt fitotoxicitási próba végzése ajánlott. Károsító atkafajok felszaporodása esetén a készítmény felhasználása egyik kultúrában sem javasolt, mert mellékhatásként fokozza a nőstények tojás-produkcióját. A kijuttatás során a lé mennyiséget a lombfelület nagyságától, a művelésmódtól és az alkalmazott növényvédelmi gép típusától függően kell megválasztani, amely a hatékony koncentráció megtartásával ? a megfolyás elkerülése és a megfelelő fedettség érdekében ? a javasolt értékektől eltérő is lehet.

Kalászosokban a vetésfehérítő bogarak ellen a kártevő tömeges betelepedésekor, vagy a lárvák kelésének fő időszakában célszerű a védekezést elvégezni.

Levéltetvek ellen a betelepedés, illetve a tömegszaporodás kezdetén kell megkezdeni a védekezést.

Gabonapoloskák elleni védekezések szükségességét növényvizsgálat alapján, vagy a virágzás - szemképződés időszakában hálózással végzett felmérés alapján kell eldönteni. Ha a kártételi küszöbérték meghaladja 2 db/m2 feletti egyedszámot, a kezelést célszerű elvégezni.

Repcében a permetezést a repcedarázs lárvái, repcebolhák és káposztabolhák imágói ellen a növény szikleveles állapotától 4 leveles állapotáig kell elvégezni.

Levéltetvek, repceszár-ormányos, repcebecő-ormányos és repcefénybogár ellen betelepedéskor, a károsítók egyedszámának folyamatos figyelemmel kísérése alapján célszerű a védekezést elvégezni. Amennyiben szükséges, a kezelést 10 nap elteltével meg kell ismételni.

Napraforgóban a védekezést a betelepedő poloskák és levéltetvek ellen kell időzíteni.

Kukoricában, csemegekukoricában a kukoricamoly fiatal hernyói ellen javasolt a védekezést időzíteni, elhúzódó lárvakelés, vagy erős fertőzés esetén a védekezést megismételni.

DÓZIS:

Kultúra Károsító A Két kezelés Dózis Permetlé Az utolsó kezelés ideje
kezelések évenkénti maximális száma között eltelt minimális időtartam (nap) (l/ha) (l/ha) (fenológiai állapot szerint)
alma, körte molykártevők 3 14 nap 0,15 800-1000 1 héttel betakarítás előtti
(állapot BBCH 86)
szilva molykártevők, 3 14 nap 0,15 800-1000 1 héttel betakarítás előtti
levéltetvek állapot (BBCH 86)
őszibarack*, kajszi* molykártevők, 3 14 nap 0,15 800-1000 * szüret előtt nem
levéltetvek alkalmazható, szüret után
  lombhullásig
cseresznye, meggy cseresznyelégy, 3 14 nap 0,2-0,25 800-1000 1 héttel betakarítás előtti
levéltetvek állapot (BBCH 86)
csemege - és borszőlő molykártevők, 3 14 nap 0,15 500-800 zsendülés (BBCH 85)
amerikai szőlőkabóca
gyökérzöldségek hernyókártevők, 3 14 nap 0,2-0,25 300-500 gyökérnövekedés vége
(sárgarépa, tripszek, levéltetvek, (BBCH 49)
petrezselyemgyökér, pasztinák, vajrépa, zeller, torma, retek, cékla, kerekrépa, takarmányrépa, karórépa, csicsóka, feketegyökér) káposztalégy  
hajtatott paradicsom molytetű 3 7 nap 0,25 500-1000 teljes érés (BBCH 89)
fejes káposzta, kelbimbó, karalábé, lombrágó hernyók 2 7 nap 0,15 350-600 betakarítás előtt 7 nappal
karfiol
lombhullató levéltetvek, 3 7 nap 0,2-0,25 500-1000 nincs korlátozás
dísznövények (díszfák, díszcserjék, díszfaiskola) platán- csipkéspoloska, lombrágó hernyók
kalászosok (őszi vetésfehérítő 1 őszi + 2 14 nap 0,15 250-400 szemképződés
búza, őszi és tavaszi árpa, tritikále, zab, bogarak, levéltetvek, tavaszi kezelés: (BBCH 75)
rozs) gabonapoloskák őszi búza,  
    őszi árpa, rozs  
    2 tavaszi  
    kezelés: tavaszi árpa, zab  
kukorica, kukoricamoly 2 14 nap 0,2 350-600 szemfejlődés (BBCH 75)
csemegekukorica
napraforgó mezei poloskák, 1 - 0,15 300-400 virágzás kezdete
levéltetvek (BBCH 60)
repce repcedarázs, 1 őszi + 3 10 nap 0,15 250-400 becőképződés
(őszi káposzta-repce, tavaszi repce) repcebolha, káposztabolhák, levéltetvek, repceszár- ormányos, repcebecő- ormányos, repce- fénybogár tavaszi kezelés: őszi repce (BBCH 75)
    3 tavaszi kezelés:  
    tavaszi repce  

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!